Областният управител участва в заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозапада

Обсъдиха проекта на Целенасочената инвестиционна програма в подкрепа на развитието на Северозападна България

Във Враца се проведе заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район. Заседанието беше открито и ръководено от Малина Николова - председател на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район и областен управител на област Враца.

В заседанието взеха участие представители на министерства, областните управители на областите Монтана, Враца, Плевен и Ловеч, заместник областният управител на област Видин, кметове на общини, представители на национално представените работодателски организации и синдикати, на „Национален център за териториално развитие“ ЕАД, Фондация за реформа в местното самоуправление, както и представители на академичните среди.

На заседанието се представи и обсъди проекта на Целенасочената инвестиционна програма в подкрепа на развитието на Северозападна България, Родопите, Странджа, погранични, планински и полупланински слабо развити райони. Представител на Министерство на регионалното развитие и благоустройството информира членовете на Съвета за планираните процедури по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. съгласно Индикативната годишна работна програма за 2015 г. Представен и обсъден беше проект на Стратегия за децентрализация на държавното управление за периода 2016-2025 г.