Поглед от 42-метровата стълба на плевенската пожарна (Снимки)

Животът

11-09-2015, 11:00

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стартира седмицата на пожарната безопасност

Пожарната в Плевен отваря врати

Утре освещават новата противопожарна техника

Седмицата на пожарната безопасност и защитата на населението се провежда в Плевенска област. Дните на отворени врати в Оперативен център Плевен ще продължат до 14 септември, когато огнеборците ще отбележат официално своя професионален празник.

И днес в сградата да РДПБЗН-Плевен имаше демонстрации, a Plevenutrе.bg ви предлага уникалнaта гледка от върха на 42-метровата стълба, с която плевенските пожарникари боравят.

Припомняме, че стълбата бе доставена в началото на годината, а подобна техника има в още 5 града. Закупуването й бе по проект "Модернизация на структурните звена на НСПБЗН-МВР в столичния агломерационен ареал и агломерационните ареали на шестте най-големи града – Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Русе и Стара Загора” в рамките на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013. Предимството на автомеханичното съоръжение е наличието на т.нар. "кофа". Предназначена е за използване в случаи, при които обичайният начин за напускане на сградата не е възможен. На "кофата" има шланг, така че освен за евакуация на хора техниката може да служи и за гасене на пожар.

Демонстрации на новата противопожарна техника ще има и на 14 септември от 11 до 12 часа на паркинга на Община Плевен. Утре, 12 септември, е предвидено освещаване на новата противопожарна техника. Началният от 10:30ч до 11:00ч.