Заловиха крадците от Мечка, които задигнаха две пенсии, разбивайки стена

Четирима са задържани за наглата кражба в плевенското село

Установени са апашите, които пробиха дупка в стена, за да отмъкнат две пенсии в плевенското село Мечка. Това съобщават от полицията.

На 10 септември в 02:45 ч. в РУ - Пордим е получен сигнал от 74-годишен мъж от с. Мечка, че около 01.00 ч. на същата дата, неизвестни, маскирани лица са проникнали през покрива на къщата му и след като единият от тях е нападнал 74-годишната му съпруга са отнели един френски парфюм, дамски ръчен часовник и дамско портмоне, всичко на обща стойност около 300 лв. Направили са опит да отнемат златни накити от жената, след което са се оттеглили в неизвестна посока.

На място незабавно е изпратен полицейски екип, които при огледа са намерили и заловили един от извършителите – 32-годишен мъж от с. Мечка, с маска на лицето и ръкавици на ръцете.

Извършен е оглед на местопроизшествието от сформирана група от служители на РУ – Пордим и сектор „Противодействие на криминалната престъпност“.

От проведените незабавни издирвателни мероприятия са установени и останалите извършители на деянието - три лица от същото село на 19, 20 и 22 години. Извършени са претърсвания и изземвания в обитаваните от тях домове под наблюдение на прокурор от РП – Плевен. В дома на 19-годишния младеж са установени вещите обект на грабежа. Лицата са задържани за срок до 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.198, ал.1 от НК, по което работата продължава разследващ полицай. Полицейските служители от РУ – Пордим продължават извършването на проверки и мероприятия, относно съпричастността на лицата спрямо други престъпления - кражби и грабежи, извършени на територията на селото. Работа по документиране на престъпленията продължава, уведомен е прокурор от РП - Плевен.