Отбелязаха 137 години от създаването на инженерните войски в 55 инженерен полк в Белене

Mинистърът на отбраната и областният управител на Плевен уважиха събитието

Министърът на отбраната Николай Ненчев и Областният управител на Плевен Ралица Добрева присъстваха на отбелязването на 137 години от създаването на инженерните войски в 55 инженерен полк в Белене. Събитието уважиха генерал – майор Андрей Боцев – командир на сухопътните войски и висшестоящи военни от българската армия.

"Бих искал да се обърна към всеки един от вас и да го уверя, че високо ценим вашия труд. Аз вярвам, че не бива да забравяме всичко онова, което вие направихте и продължавате да правите.”, каза министърът на отбраната Николай Ненчев.

От името на Президента Росен Плевнелиев и на Министър-председателя Бойко Борисов той изказа благодарност за стореното от сухопътни войски по време на наводненията, тежките снегонавявания и не на последно място на Рила.

В поздравителен адрес, връчен на командира на 55 инженерен полк Арабаджиев, областният управител на Плевен Ралица Добрева честити празника на състава на 55 инженерен полк в Белене.

"Заставайки пред доблестни и достойни войни като състава на 55 инженерен полк в Белене, аз изпитвам огромно уважение към постиженията на инженерните войски в българската армия, към всички онези офицери, сержанти и войници, формирали първите подразделения на инженерните войски и безпрекословно защитавали честта на националния флаг на бойното поле”, се казва в поздравителния адрес от областния управител Ралица Добрева.

Съставът на 55 инженерен полк поздрави и командира на сухопътните войски ген. – майор Андрей Боцев, който даде висока оценка на работата на състава на полка.

"В полка служат знаещи и можещи хора, които умеят да устояват на трудностите и да постигат целите си. Благодаря ви за труда и професионализма, за стремежа ви за самоусъвършенстване, за желанието и бойния дух, с които посрещате всеки ангажимент и изпълнявате всяка задача. Уверен съм, че и в бъдеще ще продължавате да издигате авторитета на българската армия и на 55 инженерен полк и да съхранявате приемствеността, традициите и бойния дух, за да бъдете пример на следващото поколение, избрало тази професия”, каза полковник Арабаджиев-командир на 55 инженерен полк Белене.

Тържеството продължи с връчване на награди на отличени в работата си военни от 55 инженерен полк в Белене. Отличията връчиха министърът на отбраната Николай Ненчев и командирът на сухопътните войски ген.-майор Андрей Боцев