Гледат делото за жестокото убийство на Вероника

Студентката от Никопол бе убита в края на февруари във Велико Търново

"Ще настояваме за максималното наказание, няма да се откажем, но като гледам нещата, отиват на каквото са решили. Виновникът, който ни отне детето и живота, ще се измъкне с 20-ина години, ще излезе след 10-15 г. и пак ще извърши престъпление", каза пред "24 часа" бащата на Вероника Трайчо Трайков.

Обвинението срещу 39-годишния Илиян Здравков е за грабеж, придружен с убийството на момичето от Никопол. Обвинителният акт срещу него беше внесен в съда в началото на юли от наблюдаващия прокурор Цани Попов. Обвинението посочва, че на 28 февруари в района на жп гарата във Велико Търново Здравков е нападнал 23-годишната Вероника Здравкова, откраднал е дамската ѝ чанта и е задигнал личните й вещи, бижута и портмонето. След грабежа Здравков е убил момичето с брадва. Разследването продължи 4 месеца. Здравков към момента е с мярка за неотклонение ''задържане под стража''.

Вероника Здравкова беше открита мъртва във водите на р. Янтра на 3 март. Тя бе обявена за изчезнала още на 28 февруари вечерта. Тялото й беше намерено от рибар.