Цецка Цачева ще открие учебната година в Математическата гимназия и Музикалното училище

Председателят на Народното събрание ще приветства учениците

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева и кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков ще открият новата учебна година в Математическата гимназия "Гео Милев" - Плевен, в 09.30 часа на 15 септември. В 10.30 ч. те ще бъдат гости на ритуала по същия повод в Националното училище по изкуствата "Панайот Пипков" - Плевен.

По съвместна инициатива на Община Плевен и Общобългарския комитет „Васил Левски” в първия учебен ден от 12.30 ч. в зала "Плевен" ще се състои кръгла маса на тема "Необходими ли са народни будители днес". Форумът се провежда под патронажа на Председателя на Народното събрание г-жа Цецка Цачева и със специалното участие на акад. Антон Дончев. Събитието ще открие кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков.

Обръщение към участниците - членовете на плевенските клубове "Млад възрожденец" и техните ръководители, ще направи Председателят на Народното събрание, а акад. Антон Дончев ще даде началото на дискусията.

В кръглата маса ще участват и областният управител Ралица Добрева, Васил Василев - председател на Общобългарския комитет "Васил Левски”, почетният председател на Националния туристически поход "По стъпките на Апостола” Плевен-Карлово Васил Копчев.