Медицинският университет в Плевен започна новата учебната година с 446 първокурсници

Животът

15-09-2015, 10:14

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

МУ - Плевен и БАН ще проведат Ден на Науката

МУ - Плевен обявява платен прием

"Хипократовата клетва е мисия за цял живот", приветства ги проф. Димитър Стойков

С 446 първокурсници в Медицински университет Плевен започват новата учебна година. 360 от тях са в редовна форма. Официалната церемония се състоя в зала „Магнум” на Втора клинична база. Сред официалните гости бяха член кореспондентът на БАН и почетен ректор проф. д-р Григор Горчев, кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков, директори на здравни заведения и съсловни организации, родители и близки на първокурсниците.

Първокурсниците бяха поздравени от кмета на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков, който увери младите хора, че Община Плевен винаги ще подкрепя висшето училище.

"Когато станете лекари, Хипократовата клетва трябва да се превърне за вас в мисия и цел на живота. Поздравявам ви за избора да учите в едно от най-престижните висши учебни заведения. От днес този избор става мисия. Сигурен съм, че ще я отстоявате с чест и предизвикателствата, трудностите и динамиката няма да ви спрат. Защото с вас са младостта, енергията и таланта! Защото вашият избор е благословен. Бъдете силни и го защитете!", каза в приветствието проф. Стойков.