9-годишен подаде сигнал за бомба в плевенската болница

Инспектор от детска педагогическа стая е снел обяснение от малолетния в присъствието на майка му

На 14 септември 2015 година в 12.34 часа през "Национален център-112" в 01 РУ на МВР-Плевен е постъпило злоумишлено телефонно съобщение, при което момчешки глас е заявил, че има поставена бомба в "болницата в Плевен". Това информират от МВР - Плевен.

След проведени оперативмни действия е установено, че инкриминираното обаждане е реализирано от позиция северозападно от пътя Плевен-село Ясен. Локализираният номер е бил маркиран в системата на " Национален център-112" и по повод на коректно проведено телефонно обаждане на 5 август 2015 година, в резултат на което е бил изпратен екип на "ЦСМП" на конкретен адрес в село Търнене.

В хода на проведените незабавни издирвателни мероприятия е установено, че собственик на комуникаторите е 29-годишна от село Търнене. Обаждането е реализирано от малолетния й син – 9-годишен, който е бил в дома на родителите си без родителски контрол.

Служители на сектор "Криминална полиция“ при 01 РУ МВР-Плевен и сектор "Охранителна полиция" на 02 РУ на МВР-Плевен незабавно са открили и иззели телефона. Инспектор от детска педагогическа стая е снел обяснение от малолетния в присъствието на майка му.

Материалите по преписката ще бъдат докладвани на РП-Плевен с предложение за представяне на случая на комисия по Закон за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни./ЗБППМН/.