От МВР: 27-годишен шофьор не пропуснал линейката, въпреки подадения звуков и светлинен сигнал

Образувано е досъдебно производство

МВР - Плевен излезе с официална информация около катастрофиралата линейка вчера. Както вече съобщихме, шофьорът бе с опасност за живота, но вече е стабилизиран. При инцидента пострадаха и медиците в специализирания автомобил – 62-годишна, която е със счупена дясна ръка и 50-годишна, която е с изкълчени подбедреници.

Местопроизшествието на кръстовището на булевард "Христо Ботев" и булевард "Георги Кочев" е било посетено от екип на сектор "Пътна полиция“ при ОД на МВР – Плевен. Установено е, че лек автомобил "Мицубиши Колт", собственост и управляван от 27-годишен от Плевен, при движение по бул." Христо Ботев" в посока УМБАЛ - Плевен, навлязъл в кръстовището, като не пропуснал движещия се при специален режим по булевард "Георги Кочев" автомобил - линейка „Ситроен Джъмпер", с водач 63-годишен от Плевен. Ударил го в дясната предна част, вследствие на което линейката напуснала пътното платно и се ударила в стълб от захранващата мрежа на тролейбусните линии.

На двамата шофьори е взета кръвна проба за изследване. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал. 1 „Б, във връзка с чл. 342, ал. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.