Първи звънец и поздрави от кмета и Цецка Цачева в Математическата гимназия

836 ученици от 5 до 12 клас прекрачиха прага в първия учебен ден

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева и кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков откриха учебната година в Математическа гимназия „Гео Милев” - Плевен, информират от местната администрация.

"Скъпи ученици, вашата младост и талант ни амбицират да превръщаме Плевен във все по-добро място за живеене с всички условия за реализация най-вече за вас, младите. На вас посвещаваме усилията си да изграждаме един по-красив и уютен град . Построихме нов закрит плувен басейн, напълно обновихме централната пешеходна зона на Плевен, новите тролеи вече се движат по нашите улици, а скоро и по нови маршрути до всички части на града. Изградихме нова детска градина, открихме нови фитнес и волейболни площадки в различни части на града. Защото няма по-голяма кауза за нас от тази да създадем най-благоприятни възможности младите плевенчани да остават, тук, в своя роден град. Тук да учат, да работят, тук да раждат и отглеждат децата си'', каза в приветствието си проф. Стойков и пожела на учениците "На добър час в новата учебна година!''.

"Математическа гимназия "Гео Милев" – Плевен е синоним на изключително висока професионална подготовка и на успехи на нейните ученици”, каза в приветствието си Председателят на Народното събрание. В обръщението си към учителите, Цачева подчерта, че цялото общество е длъжник на българските учители. „Защото за онова, което давате от себе си – не само знанията, но и умението да общувате с младите хора и да намирате искрицата талант в тях и да ги изграждате като хора, които са конкурентоспособни навсякъде по света, вие заслужавате най-много”, каза тя.

836 ученици от 5 до 12 клас прекрачиха прага на Математическа гимназия Плевен в първия учебен ден.