С концерт откриха учебната година в Националното училище по изкуствата

Сред официалните гости бяха Цецка Цачева и кметът на Плевен

В зала „Божко Шойков“ на Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в Плевен тържествено бе открита новата учебна година. Сред официалните гости бяха Председателят на Народното събрание Цецка Цачева и кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков, които приветстваха учениците и учителите.

„Днес е ден, озарен с много настроение, усмивки, цветя и вълнение за тези, които са избрали и успели да бъдат ученици в това училище – една от запазените марки на Плевен”, каза в приветствието си Цецка Цачева, като благодари на учениците от НУИ затова, че прославят града ни по целия свят. Тя пожела на възпитаниците на Музикалното училище да запазят емоцията в сърцата си, а пред учителите тя призна, че в днешните дни обществото ни е в дълг към тях и всеотдайния им труд. „Защото вие не само посявате зрънцето на знанието и таланта, но и сте магьосници, които превеждат децата през сложните житейски пътеки”, отбеляза Цачева. На всички тя пожела едно добро начало на новата учебна година.” Радвайте ни с наградите и признанията, които печелите, с таланта си, тръгващ от тази сцена, но покоряващ не само българските, но и световните сцени”, каза още председателят на Народното събрание.

Учителите и учениците от НУИ поздрави и кметът проф. Димитър Стойков, който определи училището като националната ковачница на таланти. Градоначалникът пожела на възпитаниците на школото да се гордеят със своя избор да учат в едно от най-елитните училища в страната, като отбеляза, че и техните преподаватели определено има с какво да се гордеят в лицето на своите ученици. На родителите той благодари за това, че подкрепят българското училище, изтъквайки, че това е едно от нещата, от които българското образование се нуждае най-силно днес. Проф. Стойков изрази надежда, че младата смяна ще остане в Плевен и тук ще отгледа и своите деца. По традиция, празникът бе съпътстван от пъстър концерт, в който се изявиха таланти от НУИ.