Нови случаи на туберкулоза и сифилис в Плевенско

Регистрираха и два случая на лаймска болест в Плевен

За периода oт 7 до 13 септември в отдел ПЕК на РЗИ - Плевен са регистрирани общо 25 заболявания, срещу 17 за предходната седмица. Това информират в тазседмичния си бюлетин от РЗИ - Плевен.

От групата на чревните инфекции са съобщени 17 случая. По нозологични единици и населени места те се разпределят както следва: 14 ентероколита – по 3 в Плевен и Търнене, по 2 в Долна Митрополия и Буковлък, и по 1 в Петърница, Гривица, Рибен и Николаево; 2 ротавирусни гастроентерита – по 1 в Плевен и Ралево; 1 салмонелоза в Левски.

От групата на капковите инфекции са съобщени 5 случая. По нозологични единици и населени места те се разпределят както следва: 3 варицели в Плевен; 2 туберкулози – по 1 в Плевен и Тръстеник.

От групата на трансмисивните инфекции са регистрирани 2 случая на лаймска болест в Плевен, като за предходния период няма регистрирани случаи.

От групата на невроинфекциите няма съобщени случаи, срещу 2 случая за предходния период. За посочения период е регистриран 1 случай на полово предавани болести - сифилис в Долна Митрополия.