В Пордим подредиха музейна сбирка, свързана със спорта в града

Новооткритият туристически информационен център вече е факт

"Пордим е наследник на древни селища, съществуващи по тези земи, оставил незаличима следа в историята на България с активното си участие в Руско – Турската Освободителна война. В динамиката на живота човек забравя корена и миналото си, които трябва да съхраняваме. Това  ни вдъхнови да потърсим начин да запазим и популяризираме славното историческо минало на родния ни край", съобщават от местната администарция на своя сайт.

От 80-те години на XX век в центъра на града не е изграждана нова сграда. Търсейки алтернатива за обновяване на инфраструктурата, кметът Илиян Александров и екипът му кандидатствали с проект по Мярка 313 „Насърчаване на туристическите дейности“ - “Изграждане на туристическа инфраструктура и обновяване на спортни и развлекателни съоръжения в гр. Пордим “.

Целта за изграждането на туристически информационен център е Община Пордим да се превърне в привлекателен туристически център с интегриран и конкурентоспособен туристически продукт, базиран на устойчивото развитие на културно – историческия, селски, делови, фестивален, ваканционен и спортен туризъм.

От лятото на 2013 г. започва изграждането на Туристически-информационен център. Тази съвременна сграда вече е факт. "Тук ще продължим да събираме и представяме данни за културно – историческите събития на общината. Имаме още много идеи за да продължим да популяризираме славното културно и историческо минало на общината. В новоизградените офиси има възможност да се представят музейни сбирки, изложби и да се провеждат делови и културни мероприятия в уютна и красива конферентна зала", посочват от Община Пордим..

В момента в една от залите на центъра е представена музейна сбирка, свързана с футбола и спорта в града от далечното минало до днес.