Плевенчанка сред звездите в нов български сериал

Чаровната Алекс Янкова с главна роля в "София - Ден и Нощ"

22-годишната плевенчанка Алекс Янкова ще е сред главните звезди на нов тв проект, който тръгва в праймтайма на Нова телевизия от 29 септември, научи Plevenutre.bg.

Сериалът "София - Ден и Нощ" е напълно нов тип за българския ефир. Концепцията на проекта е под формата на сериал да проследи истинския живот на младите хора в големия град, точно такъв, какъвто е – интересен, динамичен, предизвикателен и изпълнен с противоречиви емоции. Сериалът описва и показва живота на група симпатични младежи, които живеят под един покрив и споделят всичко - радости, забавления, разочарования и мечти. Главните герои в него са навсякъде, където кипи животът в София – те не пропускат най-интересните места и най-забавните партита в столицата. В поредица от серии те изживяват пред очите ни всичко, което им се случва ден и нощ и ни правят свидетели на щурото си ежедневие.

Aлекс Янкова ще изпълнява ролята на Поли от Плевен, чиято най-голяма мечта е да стане певица. Всъщност, вече я видяхме да изпълнява ролята си по време на кастингите на X Factor, но пълната история на епизода ще бъде излъчена в "София - Ден и Нощ".

Mладата актриса е позната покрай участията си в клипове на попфолк певеца Борис Дали и тв реклами, а преди година бе част и от късометражния филм "Каин", който бе селектиран на международни кино фестивали в Италия, Испания, Гърция, Кипър, Франция и др. Още тогава Алекс сподели пред Plevenutre.bg, че се надява да продължи с развитието на актьорската си кариера.