Нов пенсионерски клуб откриха в Койнаре

Животът

18-09-2015, 12:33

Снимка:

Община Червен бряг

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Норвежкият посланик посети Койнаре

Млада майка от Койнаре спечели 3000 лева от "Бинго милиони"

В градчето има повече от 1400 пенсионери

След дълги години на очакване хората от третата възраст в град Койнаре вече имат свой клуб. Нарекоха го "Надежда”, а за откриването му избраха най-красивия празник – 17 септември, денят, в който Православната църква почита паметта на мъчениците София, Вяра, Надежда и Любов. Откриването бе благословено и от местния свещеник, който отслужи празничен водосвет, информират от местната администрация.

"Надеждата умира последна, затова и ние се надявахме и вярвахме, че усилията ни да имаме клуб на пенсионера ще се увенчаят с успех”, сподели по време на церемонията председателят на Клуба Симеон Гайдарски и се обърна с думи на благодарност към ръководството на Община Червен бряг, без чиято подкрепа това не би било възможно.

Пенсионерски клуб "Надежда" се помещава в една от залите на койнарското читалище, затова председателят на Общинския съвет, инж. Георги Георгиев, благодари най-напред на настоятелството на Читалището, предоставило част от своята база и за разбирането и съпричастността към хората от третата възраст.

Общината от своя страна финансира ремонта на помещението с над 1600 лева. Кметът на Община Червен бряг, Павлин Фильовски допълни още, че са се постарали да осигурят удобствата и уюта на хората, които ще влизат тук, дарявайки също столове маси и телевизор. В деня на откриването Пенсионерският клуб получи още един желан подарък от Община Червен бряг – кафе машина.

"В нашия град имаме повече от 1400 пенсионери", каза кметът на Койнаре, Данаил Тоновски и се радвам, че най-после те ще имат свой клуб, който сигурен съм, скоро ще наситят със съдържание и активен социален живот.”

С песенен поздрав към присъстващите се присъединиха и читалищните самодейци от Дамската вокална група и обещаха да си сътрудничат все така радушно и занапред с новата организация.