Година пробация за двама, нанесли побой над младеж

Подсъдимите са признали вината си, разкайват се и съжаляват за стореното

По година пробация получиха от Червенобрежкия районен съд П.Ю.М. и Д.И.И. В рамките на 12 месеца те са заставени на задължителна регистрация по настоящ адрес и срещи с пробационен служител, а причината е извършен от тях побой.

На 8 май тази година около 21.00 часа в гр.Червен бряг в съучастие причинили на Ц. С. В. средна телесна повреда, изразяваща се в нараняване, което прониква в черепната кухина и довело до разстройство на здравето, временно опасно за живота. От документите по делото става ясно, че телесната повреда е причинена в състояние на силно раздразнение, предизвикано от пострадалия с противозаконно действие - нападение с продълговат предмет, от което е било възможно да настъпят тежки последици за виновните. Справка с бюлетина на МВР сочи, че нанеслите побой са 23-годишен и 24-годишен, а жертвата - на 23 години.

Подсъдимите са признали вината си, разкайват се и съжаляват за стореното. Наказателното производство срещу тях е прекратено. Определението подлежи на жалба и протест в седмодневен срок от днес пред Плевенския окръжен съд.