Бедни и бездомни в Червен бряг отново ще получават безплатен обяд

Набират заявления за ползване на услугата "Обществена трапезария"

Обществена трапезария стартира отново в Червен бряг, съобщават от пресцентъра на местната администрация. От социалната услуга ще могат да се възползват 99 човека.

Реализирането на дейностите по социалната услуга включва предоставянето на храна за обяд – супа, основно ястие и хляб на социално слаби граждани, жители на община Червен бряг и има за цел превенция на социалното изключване. Насочена е към задоволяване на потребностите от храна за хора, които не могат да си я осигуряват сами.

Целевата група па проект "Обществена трапезария” са лица и семейства, получаващи месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социалното подпомагане. Списъкът с подпомаганите лица за месеца се предоставя от дирекция "Социално подпомагане” - гр. Червен бряг. Това са лица с доказана липса на доход и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии/пенсии за осигурителен стаж и възраст; пенсии за инвалидност; наследствени пенсии, пенсии несвързани с трудовата дейност/; скитащи и бездомни деца и лица.

Приемът на заявления ще се извършва в сградата на общинска администрация /Център за услуги и информация на гражданите/ до 30 септември 2015г. всеки делничен ден от 08:30 до 17:30ч.