И в Гулянци ще реализират проект "Обществена трапезария"

130 човека ще получават безплатен обяд

За шести пореден сезон община Гулянци ще реализира проект "Обществена трапезария”. По този проект от 2009 година насам през най-трудните месеци на годината, от октомври до април, хора в неравностойно положение получават безплатно обяд. Миналата седмица община Гулянци подписа договор с Фонд "Социална закрила" за новия сезон, информират от местната администрация.

По проекта безплатен обяд, включващ супа, основно ястие и хляб, ще получават 130 лица от населени места на общината. Транспортните разходи и организацията по разнасянето на храната се поема от общината, Социалния патронаж и кметствата, като труда на екипа не се заплаща допълнително. При реализирането на този проект общината се ръководи от стремежа да обхване всички населени места и за това всяка година го реализира на различно място.

През тази година от май до септември общината реализира и проект „Топъл обяд”, с което осигури целогодишно подпомагане за хората в крайна нужда.

Храната по двата проекта се приготвя и транспортира от Социалния патронаж, заедно с храната за четиристотинте редовни абонати на услугата.