Вдъхновен Спартак подчини Славия и е на 1/8-финал в турнира за Купата на България!

Плевенчани победиха с 2:1 и изхвърлиха "белите" от надпреварата

Сензацията в 1/16-финалите от турнира за купата на България е факт! Радостното е, че тя се случи в Плевен, където Спартак надви с 2:1 Славия и се класира за 1/8-финалите на надпреварата. Над 2000 зрители на стадион "Плевен" станаха свидетели на паметната победа, за която ще се говори в следващите дни.

Спартак откри резултата още в първата минута, а автор на попадението бе Пламен Тенев, който засече центриране от корнер. Голът накара "славистите" да се активизират и малко след това те бяха близо до изравнителен гол - Велков удари напречната греда след центриране от ъглов удар.

Съдията Александър Костадинов отсъди дузпа в полза на Славия в 23-та минута заради нарушение на Жулиен Бенков срещу Петър Атанасов в наказателното поле. Манзоро бе точен и изравни резултата - 1:1. В 27-ата минута Спартак извърши принудителна смяна - на мястото на Орлинов се появи резервният вратар Димитър Пантев. В края на полувремето пък Славия вкара още един гол, но той бе отменен поради явна засада на Костадин Дяков.

След почивката "белите" опитаха да демонстрират надмощие, но "спартаклии" стояха отлично на терена. Така се стигна до 62-ата минута, в която Шопов организира контраатака и я завърши с центриране към Цветомир Тодоров, който не сбърка за 2:1. Впоследствие Славия се подсили с Антон Карачанаков, който опита късмета си от фаул, но без успех.

До края на срещата възпитаниците на Бойко Цветков продължиха да играят изключително организирано и можеха да вкарат и трети гол. В същото време футболистите на Иван Колев не съумяваха да създадат някаква по-сериозна опасност пред вратата на Спартак, като дори и в петминутното продължение демонстрираха безсилие.