В НУ "Христо Ботев" беседваха за опасностите на пътя

По време на практическото занятие възникнаха много въпроси от страна на учениците

По традиция в началото на учебната година в НУ "Христо Ботев”, Плевен, се проведе съвместно мероприятие по БДП със сектор КАТ – пътна полиция – Плевен.

Младши инспектор Иван Дамянов от сектор КАТ – Пътна полиция - Плевен обясни на малките ученици как да се движат безопасно и да бъдат внимателни. Разказаха им за опасностите на улицата и как да се пазят. Акцентира се върху това заедно със своите родители да изберат най- безопасния и кратък път от дома до училище и обратно. Винаги да спазват основните правила за движение като пешеходци. По възможност да се закрепят за дрехите или ученическата им раница светлоотразителни елементи, да се носят по-светли дрехи през мрачните зимни дни. Бързането за училище да не е повод за нарушаване на правилата за движение. На светофар или пешеходна пътека да се пресича с основната група пешеходци или с друг по-възрастен човек. Към кого да се обърнат при пътен инцидент.

По време на практическото занятие възникваха много въпроси от страна на учениците, даваха се примери, поставяха се различни ситуации и се търсеше отговор на това как да се предпазим на пътя, как да съхраним живота и здравето си.

"Предвид зачестилите инциденти с деца, станали жертва на катастрофи, наш дълг е като учители, като родители, като възрастни да направим всичко възможно да опазим живота им на пътя.", каза директорът Цветелин Горанов.