Условна присъда за шофьор, ранил на пияна глава приятел в катастрофа

Инцидентът станал в Крушовене и по чудо се разминал без жертви

Наказание лишаване от свобода за срок от една година с тригодишен изпитателен срок получи пиян шофьор, катастрофирал преди няколко месеца в Крушовене.

В документите по делото е отбелязано, че водачът по непредпазливост причинил средна телесна повреда на спътник, изразяваща се в счупване на дясна лопатка – една от костите на раменния пояс, за която се залавят съответната ключица и раменна кост, довела до трайно /за повече от месец/ затруднено движение на лявата ръка. Деянието е извършено в пияно състояние, с концентрация на алкохол в кръвта 1,4 на хиляда, установено по надлежния ред.

Инцидентът е станал на 3 май сутринта. Справка с бюлетина на МВР сочи, че на място тогава е изпратен полицейски екип, който е установил, че около 07.30 часа 24-годишен местен жител, управлявайки "Рено Клио" е изгубил контрол над управлението и се е блъснал в бетонен стълб. С леки наранявания са били шофьорът и тримата му спътника – 23-годишен и 25 годишна от Плевен, както и 24-годишен от село Крушовене. Оказана им е медицинска помощ и са освободени за домашно лечение.

След сключено споразумение със съда наказателното производство срещу шофьора е прекратено. Определението е окончателно.