Балетната школа при читалище "Съгласие 1869" открива сезона на 1 октомври

Приемните изпити за всички желаещи да се докоснат до танца деца ще са на 28 и 29 септември

На 1 октомври Балетната школа при читалище "Съгласие 1869" открива новия си творчески сезон 2015/2016г. Това съобщиха от ръководството.

Главен художествен ръководител на школата е Маня Николова, а преподаватели Валя Козовска и Оля Стоянова, корепетитор Илина Павлова. Приемните изпити за всички желаещи да се докоснат до танца деца ще се проведат на 28 и 29 септември от 16.00 ч. до 19.00 ч. в балетната зала на читалището.

В Балетната школа се изучават основи на класическия танц, модерни танцови техники, характерни и исторически танци, ритмика и пластика, палцова техника.

През новия творчески сезон читалището ще предложи разнообразни възможности за творчество и изява на всички желаещи: Фолклорен ансамбъл "Мизия" с Детска танцова школа и клуб "Кайлъка“ с художествен ръководител Михаил Денев; Вокална група за поп и рок музика "Арлекино" с художествен ръководител Виолета Боянова; Модерен балет с художествен ръководител Лили Желязкова и най-новата формация – Литературен клуб "Слово" с творчески ръководител Лалка Павлова.