"Един ден за Плевен" - нека всички се включим в акцията за почистването на града

Младежи ГЕРБ - Плевен излязоха с апел към всички плевенчани

"Предлагаме чистосърдечно и със загриженост да обединим усилия, за да върнем града още по-бързо към нормалния начин на живот. Обръщаме се към младежките органиации на всички политически партии и сдружения, обръщаме се към младите хора на Плевен без цвят и принадлежност, обръщаме се към достойните граждани на Плевен, които и вчера показаха истинскито лице на обикновения човек. Обръщаме се към всички за едно общо усилие.“ Това заяви на пресконференция Йордан Грижов от младежката структура на ГЕРБ – Плевен.

"Въпреки, че прогнозата е за лошо време в следващите дни в този час обяваваме инициатива “Един ден за Плевен”. Да разчистим родния ни град е въпрос от първостепенно значение. Днес и утре призоваваме всички да бъдем навън и буквално за часове да върнем Плевен към нормалния му ритъм на живот. Ние от младежката организиция на ГЕРБ предлагаме за един ден дори да загърбим политическите си различия, да забравим кампанията за местни избори и референдум. Да забравим, че сме опоненти. Стихията отмина, но ние оставаме в Плевен. Това е нашия град. Няма политика, няма опоненти. Има Плевен. Има хора в беда. Има град за почистване.“ добави още Грижов.

"Преди часове ураганен вятър, придружен с градушка и водна стихия буквално наводни града за минути. Тежко пострадаха населени места в Общината. Водният ад помете автомобили, наводни магазини, централната част на града, кварталите, индустриалната зона. Хората видяха с очите си вледеняващата картина на бедствието. Повече от очевидно, че Плевен се възстановява от ужасяващата стихия заради адекватни мерки на Кризисния щаб. Но, е необходимо да се направи още, просто защото не стигат хора.“, обясни причината за инициативата Грижов.

На 27 септември сборният пункт ще бъде пред сградата на общината, в 10.00 часа.