Спартак изпусна победата в Гълъбово в добавеното време

Плевенчани допуснаха изравняване от Ботев в самия край на мача

Ботев (Гълъбово) и Спартак (Плевен) завършиха при резултат 2:2 в среща от 9 кръг на "Б" група. Възпитаниците на Бойко Цветков и Роберт Петров бяха амбицирани да грабнат трите точки, които щяха да ги върнат в битката за челните места, но домакините дадоха сериозен отпор и в крайна сметка двубоят завърши без победител.

Плевенчани има защо да съжаляват повече, тъй като за втори пореден мач в шампионата изпускат победата в последните секунди на добавеното време. Ботевци поведоха още във втората минута чрез Енчев, а спартаклии стигнаха до обрат през втората част с голове на Тихомир Тодоров и Григоров /от дузпа/. Финалният натиск на домакините обаче се увенча с успех и те измъкнаха точката с попадение на Кирилов в даденото продължение.

Спартак запазва деветото място в класирането, но с актива си от 11 точки вече изостава чувствително от водача Дунав, който е на върха с 20. Поморие и Оборище са втори и трети съответно с по 19 и 18 пункта.

В следващия 10 кръг Спартак ще посрещне в Плевен тима на Локомотив (Горна Оряховица). Двубоят е на 3 октомври от 16 часа.