Общината благодари на служителите на РДПБЗН – Плевен за действията им след стихията, сполетяла града

Ситуацията е овладяна своевременно и е приключила без човешки жертви

Благодарствено писмо се получи от Община Плевен до директора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Плевен комисар Емил Маринов. В него се отбелязва, че природната стихия в петъчната вечер на 25 септември 2015 година бе сериозно изпитание за Плевен и неговите жители. Това съобщават от пресцентъра на МВР - Плевен.

Справянето изискваше спешна, компетентна и координирана реакция на всички отговорни институции. Ситуацията е овладяна своевременно и е приключила без човешки жертви благодарение на светкавичните и прецизни действия, на високата професионална подготовка и качества на служителите от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Плевен. Конкретният случай по безспорен начин показа, че в дирекцията работят високо квалифицирани и подготвени служители, което дава сигурност и гаранция за безопасността и живота на плевенските жители.

От името на Община Плевен и лично от свое име архитект Трифон Иванов – ВРИД кмет на община Плевен изказа благодарност на спасителите.