Mладежите могат да кандидатстват за работа в държавната администрация по "Старт в кариерата"

Мисия

30-09-2015, 15:15

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Кампанията по набиране на документите ще продължи до 23 октомври

Младежите до 29 години могат да кандидатстват по програмата “Старт на кариерата” 2015, която се реализира от Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта.

Програмата дава възможност на 1059 млади висшисти, в рамките на 9 месеца през 2016 г., да придобият трудов стаж и опит по своята специалност, в различни институции в цялата страна. Работните места са 576 за министерства (вкл. техните агенции и териториални поделения), 59 за областни управи и 424 за общински администрации. Търсените от работодателите специалисти са в сферата на социалните, стопански и правни науки, информатиката, компютърните науки, архитектурата, строителството, аграрните науки и ветеринарната медицина.

Кампанията по набиране на документите ще продължи до 23 октомври. Кандидатстването става в дирекциите "Бюро по труда“ в цялата страна. За участие в програмата, могат да заявят желание всички младежи на възраст до 29 години, с придобито висше образование, но без стаж по специалността което да обосновава кандидатурата за конкретното място.

Пълният списък на обявените работни места по процедурата, условията и необходимите документи за кандидатстване могат да се намерят на интернет-страниците на Министерството на труда и социалната политика и на Агенцията по заетостта.