Детска полицейска академия откриха в ОУ "Д-р Петър Берон"

Мисия

30-09-2015, 19:23

Снимка:

МВР-Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

В училище "Д-р Петър Берон" стартира Детска полицейка академия

25 петокласници участваха в учредяването й

Днес тържествено бе подписано споразумение за партньорство между началника на Второ РУМВР – Плевен главен инспектор Денислав Маринов и директорът на основно училище "Д-р Петър Берон" Ваня Дражева. 25 възпитаници на училището от V клас участваха в учредяването на детска полицейска академия. Те положиха клетва и получиха отличителен знак на доброволец, информира МВР - Плевен.

Забавлявайки се, децата ще получат знания и умения за опазване на своя живот и този на свите приятели, справяне с трудни ситуации с различни предизвикателства вкъщи, в училище, на улицата, в планината; своите права и отговорности пред обществото, работа в екип, уважение и толерантност към чуждото мнение и различните от тях. На мероприятието присъстваха директорът на ОДМВР – Плевен старши комисар Венцислав Катинов и началникът на инспекторат по образованието – Плевен Албена Тотева.

Бяха представени екипите, които ще обучават участниците в полицейската академия – от страна на полицията – началник сектор "Охранителна полиция“ Атанас Илиев, младши полицейски инспектор Владимир Стоянов и инспектор детска педагогическа стая Даниела Иванова, от страна на училището – ръководител Виолета Василева – помощник директор и председател на училищната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, класните ръководители на V-ти клас – Детелинка Милчева и Стела Евстатиева, Теменужка Решовска – възпитател на V клас и Константин Згуровски – преподавател по физическсо възпитание и спорт.