В ДФСГ "Интелект" отбелязаха Международния ден на усмивката

Денят премина под мотото "Направи добро. Помогни на някого да се усмихне"

От 13 години насам, всеки първи петък на октомври цялото земно кълбо се усмихва. За основател на прекрасния празник се смята авторът на популярното усмихнато жълто личице “Смайли“ – американският график Харви Бел. Той създал символа като част от рекламна кампания през 1963г. Днес усмихнатото лице е един от хитовите емотикони не само в Интернет, а и на много места в ежедневието.

За първи път празника е отбелязан в американския град Уорчестър на 1 октомври 1999г. Хиляди ученици от този град изготвят картички с усмихнатото лице , които изпращат на болници и клиники. Според Бел, а също и според учениците от ДФСГ "Интелект" денят трябва да премине под мотото: "Направи добро. Помогни на някого да се усмихне". За тази цел младите хора от 9 до 11 клас на гимназията се включиха активно в събитието. Те представиха своите идеи в постери, плакати, рисунки ,макети и презентации.

С оригиналност се открои ученикът Владимир Димитров от 9 „Б“ клас, който намери приложение на усмихнатото личице, като разпределител за книги и учебници. В изложението на творбите се включиха с ентусиазъм учениците Лилия Атанасова, Василена Иванова, Марионита Влахова, Габриела Михайлова, Габриела Дундукова, Анелия Милкова, Рая Дафинова и др.

Истинска усмивка грейна по лицата на всички ученици от сладките изкушения представени от ученичките Невелина Иванова и Цветислава Велина от 10 „Г “ клас, също бяха раздадени и флаери с изображението на усмихнатото човече.

Атрактивно беше и арт изкуството представено от младежите на гимназията с ръководителката им Людмила Дончева /преподавател по философия /. По един нестандартен начин те подариха усмивки на лицата и призоваха към добро, красиво и справедливо отношение. Защото всеки има нужда в началото на есента от повече ведрост и оптимизъм. Ентусиазиран фотограф на събитието беше Ангел Прокопов от X „А“ клас на ДФСГ“Интелект“.