Пиян плевенчанин нападна полицаи с коса, простреляха го

Служителите на реда са отреагирали на сигнал за домашно насилие

На 2 октомври в 01 РУ МВР - Плевен е започнато бързо производство срещу 57-годишен от Плевен. На същата дата около 13:30 часа в град Плевен в местността "Кожухарска чешма" той е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи общественият ред, съпроводени със съпротива срещу полицаи, като ги е нападнал с коса.

Служителите на реда са отреагирали на сигнал за домашно насилие. Когато пристигнали на адреса полицаите са установили 57-годишния в явно нетрезво състояние. Той отказал да изпълни полицейско разпореждане и след като се нахвърлил срещу полицаите с косата си, се е наложило срещу него да бъде използвана физическа сила и помощни средства - 5 стоп патрони. Нарушителят е прострелян в краката.

Изпратен на меспорпроизшестнвието е екип на ЦСМП – Плевен. 57-годишният плевенчанин е отказал да бъде прегледан. Без опасност за живота, извършителят на хулиганството, е задържан в 01 РУ МВР - Плевен за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор РП Плевен за престъпление по чл. 325, ал.2 от НК. Продължава работа разследващ полицай.