Близо 50 кг буковлъшки тютюн иззеха и при акция в Левски

Образувани са две досъдебни производства

На 3 октомври 2015 година за времето от 6 часа до 12 часа е проведена специализирана операция от служители на РУМВР - Левски и митница град Свищов, за разпространение на акцизни стоки без бандерол на територията на община Левски, информира МВР.

В 07,50 часа в село Аспарухово е спрян „Опел-Астра“, управляван от 24-годишен от село Буковлък. При извършената проверка пътникът 45-годишна от Буковлък, е предала доброволно около 22 кг. тютюн без акцизен бандерол. Уведомен е прокурор от РП - Левски и е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 234, ал.1 от НК.

В 9 часа в село Аспарухово е спрян за проверка л.а. „Пежо-806“, управляван от 38-годишен от Буковлък. Пътникът 37-годишна от село Буковлък, е предала доброволно около 25 кг. тютюн без акцизен бандерол. Уведомен е прокурор от РП - Левски и е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 234, ал.1 от НК.

Същия ден в района на пазар в град Левски са установени 61-годишен от село Бутово, общ. Павликени, след закупен плик съдържащ около 0,400 кг. контрабанден тютюн без акцизен бандерол и 35-годишен от село Червена, общ. Свищов, със закупен плик, съдържащ около 0,750 кг. тютюн без акцизен бандерол. На мъжете са съставени фишове от служители на митница гр. Свищов.

В хода на акцията са иззети общо тютюн с тегло около 48,150 кг. Образувани са две досъдебни производства и са съставени 2 фиша от служители на митница гр. Свищов.