Прегледът на архитектурата в Плевен продължава до 11 октомври

Мисия

06-10-2015, 15:15

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Плевен стартира "Преглед на архитектурата 2015"

Изложбата включва 40 табла с архитектурни проекти на емблематични за града сгради и райони

Шестият Преглед на архитектурата Плевен 2015 беше официално открит на 5 октомври на централния площад "Възраждане" от арх. Емил Дечев – председател на Съюза на архитектите в България - Дружество Плевен, и изпълняващия длъжността кмет на Община Плевен арх. Трифон Иванов.

"Удовлетворени сме, че станалата вече традиция проява обединява таланта и енергията, оригиналния поглед и сполучливите авторски търсения на плевенските архитекти. Всички ние високо ценим този потенциал, посветен на съвременната визия на града, неговата хармония, естетика и уют. Искрено се надяваме, че тази изложба ще провокира не само приятни емоции у нашите съграждани, а и съпричастност и обща воля за просперитета на града ни.", каза в приветствието си арх. Иванов.

Организатори на традиционното събитие, посветено на Международния ден на архитектурата, са Съюзът на архитектите в България - Дружество Плевен, Регионалната колегия на Камарата на архитектите в България, под патронажа на Община Плевен.

Тази година акцент в Прегледа е специализирана експозиция, представяща архитектурната история на централната градска част на Плевен. Изложбата включва 40 табла с архитектурни проекти на емблематични за града сгради и райони. Програмата на събитието продължи с презентация на водещи строителни фирми и връчване на грамоти на участниците.

Прегледът на архитектурата продължава до 11 октомври, информират от местната администрация.