Община Плевен подкрепи кампанията "Разруши мълчанието"

Мисия

06-10-2015, 15:42

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Плевен се включва в кампания срещу домашното насилие

Беше сформирана неформална местна коалиция на съмишленици и партньори по проекта

Първа работна среща по проекта на Националната асоциация на общинските служители в България - "Разруши мълчанието - кампания за информираност, превенция и защита срещу домашното насилие и насилие, основано на полов признак" се проведе днес в сградата на Община Плевен. Участваха заместник-кметът Дамянка Владимирова, ръководителят на проекта и председател на Асоциацията Валентин Лазаров, секретарят на Община Плевен Бранимир Мирчев, представители на общинската администрация, на Областната дирекция на МВР, социални служби, неправителствени организации, медии.

Проектът се финансира по Процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Мярка 5 - "Кампании за повишаване информираността и чувствителността" в рамките на Норвежкия финансов механизъм 2009 - 2014 г. Програмен оператор е Дирекция „Международни проекти” на МВР.

Основната цел на проекта е намаляване на насилието, основано на полов признак, чрез повишаване на информираността и знанието сред жертвите на насилие, уязвимите общности и обществото като цяло. В рамките на неговото изпълнение ще бъде внедрен норвежки опит в провеждането на медийни кампании за превенция и преодоляване на насилието в различните му форми. По време на срещата беше сформирана неформална местна коалиция на съмишленици и партньори по проекта, информират от местната администрация.