Плевенски "комплекси": Нарязаха гумите на плевенчанка - отказала почерпка

Прокуратурата разследва вандалската проява

Плевен е прекрасен град. Понякога. Напоследък май все по-често не е. На всички ни омръзна от черни и гадни новини, които възникват заради простото човешко неблагоразумие. Когато става дума обаче за откровена човешка кретения, не трябва да правим компромиси, а трябва да сме максимално сурови. В такива случаи толерантността не бива да съществува.

Понеделник вечер. Група момичета от Плевен се събират, за да празнуват рожден ден, по абсолютно нормален начин. Смях, разговори, музика и отмора след изминалия за всички работен ден. Шепа "елементи" стоят на масата отстрани - наблягат на алкохола и други субстанции. Един от тях дори е собственик на заведението - човек, който трябва да се грижи за комфорта на клиентите си. Дали?

С всяка изминала минута въпросната "ВИП" компания гледа все по-настървено към съседната маса. Момичетата приключват с отбелязването на празника и решават да си тръгват. "Мъжката бригада", съставена от три екземпляра, обаче, смята, че може да й "излезе късметът". Понечват да платят сметката на момичетата и ги призовават да "продължат купона". Следва учтив отказ, но "мъжкарите" са настоятелни. Едно от момичетата реагира по-остро и им казва директно, че не проявяват интерес към тях. Напускат заведението благополучно. Момичето, проявило най-остър характер, е пристигнало с колата си. Тъй като е изпила едно-две питиета, решава да се прибере с такси и да остави автомобила си на паркинга до заведението. На следващия ден отива да вземе возилото си. Изненада! То е с нарязани четири гуми...

И на децата в детската градина сигурно им е ясно какво се е случило...

Въпросното момиче е 25-годишната Ива Маринова, съдържателка на престижни салони за красота в Плевен. Разказва ни историята, след като е подала жалба в прокуратурата и се е консултирала с адвокат. Предстоят сигнали и до други институции, като надеждите и очакванията са за официалното изобличаване на вандалите да стане максимално бързо.

Заведението се намира в кв. "Сторгозия". Собственикът му категорично е отрекъл участието си в деянието. Странно защо, обаче е отказал да предостави достъп до камерите, които със сигурност са заснели какво се е случило.

Ще следим случая и се надяваме за бързото разобличаване на извършителите на гнусната проява.