Слухове пращат Спартак (Плевен) - ЦСКА на стадиона в Ловеч

Феновете на плевенския тим дискутират разпалено плъзналата мълва

Феновете на Спартак (Плевен) са особено притеснени през последните дни, тъй като по неофициална информация от ЦСКА оказват натиск на БФС мачът за Купата да се премести в Ловеч, защото бил рисков, а стадионът в Плевен - опасен. На този етап няма никакви официални индикации за това, а от ръководството на Спартак също не са коментирали въпроса.

"Че е опасен, опасен е, но само секторите, които не се използват. Имаме лицензиран за професионалния футбол сектор "А" и следователно той може да приеме 3000 души, а останалата част от стадиона да бъде затворена", коментират феновете във форума на фенсайта на Спартак. "Да приемем, че мачът си остане в Плевен - нали се сещате, че на стадиона ще искат да влязат поне 3-4 пъти повече от позволените 3 хиляди. На входа ще трябва да има жандармерия, за да ги спре да влязат на стадиона. Ще има сблъсъци и безредици според мен. Всеки ще се напъва да бъде от тия 3 хиляди. Ситуацията ни е доста заплетена", допълва друг привърженик.

Припомняме, че полицията отказа да охранява двубоя между Спартак и ЦСКА през 2011 г. заради състоянието на стадиона и риска от инциденти. Все пак с усилията на доброволци, стюарди и охранителна фирма всичко мина благополучно. Към днешна дата съоръжението определено е в по-добро състояние, но при всички случаи ще е нужна страхотна организация, която да гарантира сигурността на хилядите, които се очаква да изпълнят трибуните.

Все още няма насрочена дата и час за осминафиналния сблъсък. Възможните варианти са три - 27 октомври (вторник), 28 октомври (сряда) и 29 октомври (четвъртък).