Поредица културни събития предстоят в Плевен идната седмица

Плевен Лайф

10-10-2015, 11:22

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Дискусия "Плевен - Европейски здравен център на Балканите" провеждат идната седмица

Изложба, концерт, представяне на филм и книга

Поредица от разнообразни събития предвижда културният афиш на Община Плевен през следващата седмица, информират от местната администрация.

Откриване на изложба на художници, участвали в проекта „Пространство” е предвидено за 12 октомври /понеделник/ от 17:00ч. в ХГ „Илия Бешков”

На 14 октомври, сряда, от 14.30 часа в ХГ "Светлин Русев" ще се състои обсъждане на алманах "Светопис" на Дружество Мизия 14 октомври /сряда/.

За 14 - 16 октомври 2015 г. ХГ „Илия Бешков” – Плевен в партньорство с Регионален исторически музей – Плевен, община Плевен и Министерството на културата – дирекция „Културно наследство, музеи и изобразителни изкуства” организират Трета национална среща на тема „Съхраняване на националната идентичност и музеите в България като част от устойчивото развитие”. Срещата ще се проведе в ХГ „Илия Бешков” – Плевен.

За 15 октомври, четвъртък, от 17 часа в ХГ Дарение "Колекция Светлин Русев" ще се проведе вечер, посветена на Маестро Христо Бръмбаров. Александър Абаджиев ще представи филм и книга за Маестрото и тримата велики български баси Борис Христов, Николай Гяуров и Никола Гюзелев.

Програмата продължава в петък с концерт на Яна Зеленогорска - цигулка, студентка от класа на Ангел Станков в НМА, София. На рояла Мария Елена Средова. В програмата са включени произведения на Моцарт, Бах, Паганини, Бетовен. Началото е в 17:00 ч. в ХГ "Светлин Русев".