Спартак (Плевен) се наложи над Черноморец в драматичен мач с 200 точки /Снимки/

Възпитаниците на Александър Дяковски откриха кампанията с победа

Спартак (Плевен) тръгна с победа в новата кампания на НБЛ. В зала "Балканстрой" тимът на Сашо Дяковски надигра Черноморец със 103:97 след драма и доста обрати. Двата отбора сътвориха много емоции за зрителите и двубоят определено бе атрактивен, като се има предвид и високата му резултатност. В последните минути на срещата плевенчани обаче бяха по-напористия отбор и заслужено грабнаха победата.

Началото на срещата тръгна с размяна на точки и от двете страни, а домакините дръпнаха след серия от 8-0. Тя дойде след средата на частта и им даде аванс от 9 точки, а играта им в нападение вървеше и след десет минути имаха добър аванс. Той се поддържаше и във втората част, но в един момент и бургазлии се разиграха и след 8-0 се доближиха на 2 точки. Гостите дори успяха и да поведат, а на почивката запазиха малка преднина.

В началото на второто полувреме гостите поведоха с 6 точки, а плевенчани бързо изравниха. Те дори и поведоха за кратко, но бургазлии отново си върнаха водачеството след 9-0 за аванс от 8 точки. В този момент Сашо Груев отбеляза важен кош и до края на третата четвърт домакините се върнаха на само точка.

С две тройки в началото на последната четвърт гостите се откъснаха отново, но при 5.41 до края плевенчани изравниха с три точки на Веселин Георгиев. Минута по-късно Величкович изведе спартаклии напред с нова тройка, но веднага тя бе върната от Бинев. Последваха кошове на Груев и Франсис, които дадоха нова преднина на домакините, а при 1.43 до края Груев направи разликата 5 точки. 40 секунди по-късно обаче Коев я намали до 2, но пропусна наказателния удар и след това фаулира Величкович. Това бе пето лично нарушение за него, а сърбинът вкара и двата си опита. Последва пропуск за бургазлии, а Величкович пак отиде на линията и при оставащи 38 секунди на практика реши спора.

Двата тима естествено си отбелязаха доста тройки, като домакините имаха 14, а гостите 12.

Най-резултатен за победителите стана Урош Величкович с 26 точки, а той имаше и 8 асистенции. Капитанът Веселин Георгиев също бе на ниво с 25 точки и седем тройки, а Александър Груев се отчете с 23 точки, 4 борби и 4 асистенции. Гостите бяха водени от двама състезатели, но в края това не се оказа достатъчно. По 31 точки имаха Константин Коев и Деян Белич, а сърбинът хвана и цели 18 борби, пише bgbasket.com.