Творби на плевенски художници изпълниха галерия "Илия Бешков"

Плевен Лайф

13-10-2015, 12:22

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

РИМ - Плевен показва в изложба спасени от иманярите реликви

Тя се осъществява в рамките на проекта "Пространство"

Обща изложба на над четиридесет съвременни плевенски художници беше открита в залите на ХГ "Илия Бешков”. Тя се осъществява в рамките на проекта на Представителството на Съюза на българските художници - Плевен, озаглавен „Пространство”. Проектът беше одобрен и финансиран от Община Плевен по раздел III от Културния календар.

На откриването присъстваха Председателят на Народното събрание Цецка Цачева, народният представител Владислав Николов, заместник-кметът Дамянка Владимирова, участници в проекта. "С тази изложба поставяме началото на колекция от творби на съвременни плевенски автори, която ще обогатяваме, превръщайки я в основна за галерията. Друга наша идея е да направим голямо пано с произведенията, но лошото време ни позволи да го реализираме само с дигитален печат. То е факт и се намира на външната фасада на галерията, предизвиквайки интереса на повече наши съграждани и гости на Плевен”, каза в приветствието си директорът на ХГ „Илия Бешков” Мирослав Минчев.

По проекта ще бъде изготвен и каталог на творбите, придружен от видео филм, проследяващ творческия процес на участниците. Идната година изложбата ще бъде показана в поне шест български града.

Поздравителен адрес от името на изпълняващия длъжността кмет на Община Плевен арх. Трифон Иванов прочете Дамянка Владимирова.