Eвродепутатът Aндрей Ковачев ще направи първа копка на Алеята на спортната слава в Плевен

Официално ще бъде даден старт на изграждането на уникалната спортна площадка

На 16 октомври 2015 г. (петък) евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев ще направи първа копка, която ще даде началото на изграждането на спортна площадка, обградена с имената на великите плевенски спортисти. Събитието ще се проведе в парк "10 декември“, зад СОУ "Христо Смирненски“, в 11 часа.

Припомняме, че зад идеята за Алеята на спортната слава в Плевен стои Сдружение "Рицари без броня”, а Plevenutre.bg подкрепя инициативата от самото начало. Спортисти и бизнесмени също афишираха желание за финансова и всякаква друга подкрепа през последните месеци. За официалното откриване на площадката пък ще бъдат поканени всички именити плевенчани, носили ни радост през годините на спортната сцена.

Д-р Андрей Ковачев ще участва и в среща-дискусия на тема „Перспективи за европейско развитие пред Община Плевен в контекста на местните избори“. На срещата, която ще се проведе в 12 часа този петък, ще присъстват кандидатът за кмет проф. д-р Димитър Стойков, народният представител от ГЕРБ Владислав Николов, Областното и Общинско ръководство на ПП ГЕРБ Плевен и кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ Плевен.

По-късно програмата му продължава с участие в инициатива „Предизвикай кмета“, организирана от Младежи ГЕРБ Плевен. Заедно с кандидатът за кмет проф. д-р Димитър Стойков ще се срещнат с жители на град Плевен на предизборната шатра на партията, разположена на централен градски площад.

Програмата на Aндрей Ковачев ще приключи със среща с дейците на културата в град Плевен. Темата на дискусията ще бъде „Плевен – европейски център на културата“, в която участие ще вземе и председателят на Народното събрание г-жа Цецка Цачева. Срещата ще се проведе в зала „Гена Димитрова“ от 16 ч.