Наказаха с пробация феновете на Левски, изпотрошили заведение в центъра на Плевен

Наказаха петима от участниците в мелето

Районен съд - Плевен наказа с по 8 месеца пробация петима от участниците в мелето, разиграло се преди десетина дни в центъра на Плевен.

А.И.Х., М.С.Х., М.В.П., И.З.Г., и Н.П.Д. са се признали за виновни в това, че на 4 октомври извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу органи на властта – служители на ОД на МВР – Плевен и по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.

Припомняме, че според информацията, която Главна прокуратура огласи, на 3 октомври било организирано събиране на симпатизанти на ФК Левски за откриване на фенклуб в града. В по-късните часове част от феновете посетили заведение където взели в пререкания с управителя на клуба, който не ги допуснал, тъй като при предходни подобни събирания привържениците извършвали неправомерни действия. Реакцията на феновете от тази група била нанасяне на множество удари по лицето и тялото на управителя на клуба, счупване на вратите на клуб „Модерно“ и столове, намиращи се пред него, хвърляне на бутилки и камъни към входовете на клуба и намиращата се до него дискотека.

От документите по делото става ясно, че задължителната регистрация по настоящ адрес следва да се провежда при периодичност два пъти седмично. Определението е съобщено на страните непосредствено след одобряване на споразумението и подлежи на обжалване и протестиране в 7 дневен срок пред Окръжен съд – Плевен.