Полицаи и митничари "арестуваха" 800 литра домашна ракия

Униформените разбиха нелегален казан във вила в местността "Табакова чешма 2"

На 13 октомври за времето от 15:30 часа до 00:30 часа на 14 октомври е проведена специализирана полицейска операция от служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" и 02 РУ при ОДМВР - Плевен, съвместно със служители на Митническо бюро - Плевен за ограничаване на разпространението на акцизни стоки без заплатен акциз.

Извършена е проверка във вила в местността "Табакова чешма 2" в община Плевен, собственост и обитавана от 37-годишен. В прилежаща постройка към вилата е установено съоръжение за дестилиране на алкохол в момент на експлоатация с вместимост от около 120 литра. В помещение - маза към вилата, са намерени около 684 литра прозрачна алкохолна течност, наподобяваща ракия, с измерен алкохолен градус около 40 %.

Капакът, лулата и алкохолът са предадени от 37-годишния с протоколи на служителите на Митническо бюро - Плевен. За констатираното нарушение, предстои съставяне на два акта за административни нарушения по Закона за акцизите и данъчните складове, съобщава плевенската полиция.