ДФСГ "Интелект" се включи в Европейската седмица на програмирането

IT специалистът Георги Прусийски въведе учениците в света на информационните технологии

ДФСГ "Интелект“ се включи в Третото издание на седмицата на ЕС за програмирането от 10 до 18 октомври 2015 г. През тази седмица милиони деца, юноши възрастни, родители, учители, предприемачи и политици ще се съберат отново в събития или в класните стаи по цяла Европа за да се учат да създават с програмиране.

Идеята е да се популяризира програмирането, да се разбули мистериозността, свързана с него, да се покаже как могат да се реализират идеи с негова помощ и да се съберат заедно хората, мотивирани да учат.

Началото на участието на ДФСГ "Интелект“ в седмицата на програмирането беше поставено с лекция и презентация на Георги Прусийски – лектор от Webrika Academy пред ученици от специалности "Икономическа информатика", "Електронна търговия" и "Икономика и мениджмънт“ с изявен интерес в областта на информационните технологии. Те се запознаха с най-актуалните и използвани езици за програмиране и платформи, със световни гиганти в областта на уеб технологиите, електронната търговия и социалните мрежи и възможностите, които се предоставят на младите хора за обучение и реализация чрез тях.

Други инициативи, свързани с Европейската седмица на програмирането са: Презентация на тема „10-те най-влиятелни ИТ личности за последните 25 години“, която ще изготвят и представят ученици от 9 клас и Състезание „ИТ - кръстословица“ с учениците от 12 клас от специалности „Икономическа информатика“' и „Електронна търговия“ на 16.10.2015 година.