Арт школа "Колорит" се завърна с 25 отличия от Португалия

Творческият екип участва в Международна среща на младежкото изкуство "Евора 2015"

Oт успешно участие в 16-ата Международна среща на младежкото изкуство "Евора 2015" се завърна творческият екип на арт школа "Колорит" - Плевен. За шестнадесети пореден път плевенската школа спечели Специалната награда за колекция на международния конкурс за рисунка в Евора и получи право на участие в международния пленер. Тази награда се присъжда само на най-добрите 10 школи, сред участници от целия свят.

16-годишната Елена Чифлигарска под ръководството на своя арт педагог Майя Ананиева в продължение на седмица рисува старата португалска архитектура в града музей Евора и в старинното селище Монсараш, заедно с участниците от Хонг Конг, Малайзия, Индия, Русия, Украйна, Турция, Унгария, Сърбия и Румъния. За отличното си представяне на световния арт форум Елена получи Почетен диплом за високи постижения.

На откриването на форума в ритуалната зала на Общината в Евора тържествено бяха връчени наградите от международния конкурс за рисунка. Арт школа "Колорит" се завърна с 25 отличия - златни и сребърни медали, почетни награди.

На откриването и закриването на пленера всички участници бяха облечени в своите национални костюми. Международната изложба от творбите на школите победители е представена в изложбените зали на летния дворец на краля на Португалия в Евора, информират от плевенската школа.