Симеон и Георги Прусийски с презентация в ДФСГ "Интелект" по повод Деня на предприемача

Събитието предизвика широк интерес сред учениците

Днес в ДФСГ "Интелект" се проведе поредната среща с представители на Webrika Academy за отбелязване на Европейския ден на предприемача - 16 октомври. Презентацията на лекторите Симеон и Георги Прусийски от Webrika Academy провокира присъстващите ученици и създаде отлична основа за дискусия по темата, информират от гимназията.

По време на инициативата се засегнаха теми като "Що е предприемачество и има ли почва у нас", "Предприемаческата дейност и нейната роля за икономическото развитие", "Пaртньорството като елемент на предприемаческата дейност", "Ролята на сътрудничеството", "Иновациите и предприемачеството".

Това събитие се организира за първи път в гимназията и предизвика широк интерес сред младежите и девойките от 11 и 12 клас. Основен акцент се постави върху трансфера на нови технологии, като катализатор на качествено предприемачество и разрастване на бизнеса в страната.

Инициативност, креативност, иновации - думи, които просветваха по време на срещата, след края на която най-активния ученик бе награден от Webrika Academy.