От ГЕРБ - Плевен: Ставаме свидетели на повторение на аферата "Костинброд", но с жълти ленти

От партията определиха случващото се като "най-голямата политическа лъжа в една режисирана компроматна война"

От ПП ГЕРБ - Плевен излязоха с декларация относно разразилия се скандал с новите велоалеи в Плевен. Публикуваме целия текст без съкращения.

"Уважаеми плевенчани, скъпи членове и симпатизанти, днес ставаме свидетели на най-голямата политическа лъжа в една режисирана компроматна война срещу ПП ГЕРБ в Плевен съшита с жълти ленти. Нищо неподозиращите кандидати за общински съветници и кандидат за кмет от ПП ГЕРБ станаха обект на безпардонна манипулация. Нашите имена бяха умишлено употребени и въвлечени в нещо, за което нямаме никаква вина.

Като по команда в последната седмица преди изборите гръмва непохватно скалъпен скандал. Ударено е сърцето на Плевен – старата главна улица. Основната цел е да се злепостави ПП ГЕРБ в момент, когато социологическите проучвания на уважавана агенция дават значителна преднина от над 18 процента пред втората политическа сила, над 23 процента е разликата с третата политическа сила. И забележете над 26 процента след ПП ГЕРБ, са едни от най-силните ни политически противници. Очакванията са на първи тур преднината на кандидата за кмет и листата за общински съветници на ПП ГЕРБ да е съкрушителна. Такава е волята на плевенчани.

Данните от изследването категорично доказват тезата - защо ПП ГЕРБ е подложена не само тук, но и в цялата страна на небивала компроматна война.

Подобен сценарий бе разигран през месец май 2013 година, когато в деня за размисъл Николай Бареков скалъпи заедно с БСП аферата Констинброд. Партията на същият човек днес е коалиционен партньор на Георг Спартански. Неоспорим факт за всички в Плевен.

Ето защо точно сега, точно в този момент някой започва да чертае криви жълти линии насред старата главна улица на Плевен. И забележете - като използва напрегнатата не само предизборна, но и политическа ситуация в цялата страна.

Всеки активен гражданин би реагирал емоционално и чисто човешки на подобна безумна акция с разкривените жълти линии, появили се по никое време насред Плевен. Повече от нормално е чувствителното гражданско общество да реагира бурно. Така както стана и през 2013 година с аферата Констинброд и последвалата режисирана загуба на гласове за ПП ГЕРБ. За огромно съжаление днес отново ставаме свидетели на повторението на кампанията Костинброд, но с жълти ленти.

Планът е прост. Възмутените, напълно заслужено граждани на Плевен, да не излязат да гласуват на 25 октомври, или да гласуват наказателно против ПП ГЕРБ. Ниската избирателна активност, постоянните атаки срещу лидерите на партията целят ГЕРБ да бъде унижен на тези избори. Във Варна, Пловдив, София, Велико Търново, Стара Загора компроматната война не признава морал и човешка етика. За съжаление Плевен е само част от плана за дискредитация на най-голямата политическа сила в България. Всички помним какъв беше резултата след измамата Костинброд. Въпросът днес е – ще позволим ли това да се случи отново?", гласи текстът на декларацията.

Депутатът Владислав Николов е категоричен, че нарисуваните жълти ленти на площада не са част от проекта, който всъщност е бил гласуван и от кандидатите за кметове Георг Спартански и Антон Георгиев.

Ще бъде внесен и сигнал до прокуратурата, за да стане ясно какво се е случило точно. "Неделя вечер? Защо не стана понеделник, вторник... Мислите ли, че е нормално това да се случи? Моля всички граждани да не се подвеждат! Пълни глупости са твърденията за откраднати пари и направени машинации!", заяви Николов.