Плевенчанка в Топ 5 на световен конкурс по красота!

Гери Дончева стана четвърта на Miss Global 2015

Плевенчанката Гери Дончева стана четвърта на престижния конкурс за красота Miss Global 2015, който приключи преди часове във Филипините, пише "Блиц". Красавицата се класира като трета подгласничка на победителката. Короната грабна Джесика Пърт от Австралия. Нейна първа подгласничка стана представителката на Камбоджа Вирджиния Прак, а втора – ирландката Лорна Мърфи.

Минути след финала на конкурса, чаровната брюнетка сподели клип в личния си профил във Фейсбук, в който споделя радостта от своя успех, а посланието към него гласи: „Победа за България!".

Гери Дончева представи България на световния конкурс Official Miss Global, в който взе приза Miss Enterpreneur и 3rd runner up!“.

30-годишната хубавица е възпитаничка на Математическа гимназия "Гео Милев" - гр. Плевен и се занимава професионално с мода от 2000-та година. Снимала се е за множество списания и в редица рекламни клипове за България и чужбина. Участвала е в някои второстепенни роли в театъра, както и в много ревюта на български и световни модни брендове.

Любопитна подрoбност е, че Гери е завършила балетната школа в град Плевен и е шампион по плуване на УНСС за 2005-та година. Освен това притежава удостоверение от МВР за боравене с огнестрелно оръжие и сертификат от Ауди за специализиран пилот на Audi S-line.