Ръководството на ОДМВР - Плевен е създало организация за изборите

Мерките ще гарантират обществения ред и сигурността

В ОДМВР - Плевен е направена организация за провеждането на избори за общински съветници и кметове и на национален референдум на 25 октомври 2015 г. За координиране и управляние на дейността на структурните звена при ОДМВР – Плевен е създаден Оперативен щаб. Щабът ще поддържа връзка с всички поделения на МВР на територията на област Плевен и с всички организации, имащи отношение към вота. Съвместно с прокуратурата и ДАНС са набелязани конкретни мерки за гарантиране на честен и безпристрастен вот.

На откритата денонощна линия в МВР - тел. 02/982 22 32, факс: 02/982 56 46 и e-mail: [email protected] гражданите могат да подават сигнали за нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес.

По време на изборите полицейските служители ще бъдат разположени вън от секциите, като няма да допускат лица с поведение, накърняващо добрите нрави, както и въоръжени и носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. При необходимост и след постъпило искане от страна на председателя на секционната избирателна комисия служителите на МВР могат да окажат съдействие за възстановяване на реда и спокойствието в секцията.