Рилски спортист спря победната серия на Спартак в нервен мач

Самоковци се наложиха над плевенския тим с 84:72

Рилски спортист се наложи като гост на Спартак (Плевен) с 84:72 в мач от 3 кръг на НБЛ. Това бе първи успех за селекцията на Росен Барчовски и Людмил Хаджисотиров и първа загуба за момчетата на Александър Дяковски при дебютния му сезон, начело на тима.

Двубоят бе еднакво важен, какво за домакините, така и за гостите. Плевенчани имаха да доказват пред собствена публика, че двете ударни победи, с които стартираха сезона, не са били щастлива случайност. Рилецо пък трябваше да счупи каръка от двете поредни поражения за кошмарното начало на сезон, в които встъпи с амбиции и за достойно представяне в евротурнирите, пише bball.bg. Срещата бе изключително нервна, като на моменти цялото недоволство се стоварваше върху съдиите, които на няколко пъти ощетиха сериозно плевенския тим с отсъжданията си.

Капитанът Йордан Бозов бе над всички за победителите с 19 точки. С по 16 завършиха Франк Търнър и СКори Петрос, а 13 отбеляза Златин Георгиев.

За домакините Урош Величкович наниза 25 точки. Самуел Франсис отново изигра силен двубой с 15 точки. Милован Савич се разписа с 13, а с 10 остана Димитър Маринчешки. Александър Груев не бе по екип за плевенчани заради неотшумяла травма в гърба.

Разликата в стартовата петица на самоковци даде резултат веднага. Вместо Тристан Кери, при титулярите на Рилецо влезе капитанът Йордан Бозов, мястото на Тони Гуджино, на когото бе дадена почивка заради болки в кръста, пък бе заето от Веселин Веселинов. До полувремето двама на гоститевече бяха прескочили двуцифрената бариера - Кори Петрос и Франк Търнър записаха по 10 точки.

Спартак пък така и не успя да се отърси от серията от 0-10 в първия период и на полувремето изоставаше с 29:45. На паркета в “Балканстрой” стана интересно чак след завръщане от съблекалните, когато въпреки ролята на догонващи, плевенчани бяха напълно равностойни на съперника. Въпреки подема от 14 безответни точки, подпален от Самуел Франсис и Урош Величкович в третата чатвеърт, домакините така и не успяха да поднесат обрат.

Сред зрителите в залата бяха Тити Папазов, Румен Петков и Цветан Антов.