Засилена полицейска охрана в Буковлък заради струпване на избиратели

Засега няма засечена от официалните органи търговия с вот

Сериозно струпване пред избирателната секция в плевенското село Буковлък се е получило в последните часове. Това заяви на пресконференция председателят на ОИК-Плевен Ярослав Димитров.

"Направих проверка, защото получих сигнал, че има струпване на избиратели, които искат да упражнят вота си. Избирателите са напористи и шумни. Нямаме сигнал за нарушения. Просто имат желание бързо да дадат гласа си. С помощта на полицията и с наша помощ дадохме напътствия на застъпниците и на лицата, намиращи се в самата секция. Имаше двама полицаи на място, но поисках допълнитена охрана - вече има още 4-5 униформени. Нямаше хора в нетрезво състояние. Притесни ни основно това, че са довели малки деца и да не се получи някакъв здравословен проблем. Мисля, че наложихме ред", заяви Димитров.

Село Буковлък има 2500 избиратели, а по-голямата част от тях са роми. Гласовете им могат да се окажат решаващи за някои от кандидатите, тъй като от предишни избори е известно, че тук вотът е компактен за определена политическа сила или кандидат.