Оспорвани изборни битки из Плевенска област - вижте резултатите

Както вече стана ясно, в Плевен ще има балотаж, но такъв се очаква да има и в повечето от по-големите населени места в Плевенска област, където са обработени почти всички протоколи.

В Белене се заформя сблъсък между Милен Дулев от МК "Бъдеще за община Белене" и Момчил Спасов от БСП, които събраха съответно 45.92 и 44.49 процента от гласовете.

В Гулянци досегашният кмет Лъчезар Яков от БСП води с 39,18% на основния си конкурент Маргарита Кирова от МК "Възраждане на Община Гулянци".

Категорична победа за Поля Цоновска в Долна Митрополия. Те е кандидат на "ДА за Община Долна Митрополия"(ПП "ГЕРБ", К "Реформаторски Блок", К "Народен Съюз") и доверието си към нея са дали над 60 процента от хората.

Убедителн успех и в Долни Дъбник за Борислав Станимиров от Местна коалиция "Заедно за Община Долни Дъбник". 59.89% от хората са дали вота си за него.

Драма в Левски, където Любка  Александрова от БСП ще трябва да се бори на балотаж срещу Георги Караджов от Коалиция "БЪДЕЩЕ" /Реформаторски блок и ВМРО - Българско национално движение/, за да запази кметския си пост.

Валерий Желязков от ПП ГЕРБ води с 35,5 на досегашния кмет на Никопол Емил Бебенов, който е събрал 25. процента от вота.

Балотаж ще има и в Искър, където Валентин Йорданов от КОАЛИЦИЯ ,,БЪДЕЩЕ ЗА ОБЩИНА ИСКЪР"/БСП, ЗС АЛ.СТАМБОЛИЙСКИ, ПБСД, АТАКА/ е спечелил 38.96% пред втория Илияна Йончева-Гложенска от ПП ГЕРБ /27.41%/.

Детелин Василев от ПП ГЕРБ ще очаква съперник за балотажа в Пордим измежду Илиян Александров от БСП и Емилия Ганчева от ПП АБВ.

Данаил Вълов от "ГРАЖДАНСКО ОБЕДИНЕНИЕ ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЩИНА ЧЕРВЕН БРЯГ-ГОР" води с 32 процента на Георги Георгиев от ГЕРБ /25%/ в битката за Червен бряг.

Илийчо Лачовски от ГЕРБ е на прага на 50 процента в Кнежа, а досегашният кмет Симеон Шарабански МК "КОАЛИЦИЯТА ЗА ОБЩИНА КНЕЖА"