ГЕРБ-Плевен: Има два сценария - градът да продължи да се развива или да се върнат мракобесните времена на модела Зеленогорски

Новите кметове на София, Бургас, Велико Търново, Русе и Габрово идват в подкрепа на проф. Стойков

"В такава тежка обстановка досега не сме правели кампания и избори. Имам предвид създадена изкуствено и абсолютно манипулативно от нашите опоненти. И въпреки цялата негативна кампания на нашите колеги, смятам, че всичко мина по план, който бяхме предварително начертали и не мога да кажа, че съм недоволен. Оценката ми е по-скоро положителна. Това заяви Мартин Митев от ГЕРБ на пресконференция в пресклуба на БТА.

"За пореден път доказахме, че сме първа и най-голяма политическа сила в Плевенската община", допълни Митев, уточнявайки, че са получили над 10 000 гласа подкрепа - 20% от действителните гласове. Още на първи тур ГЕРБ е спечелил кметски места в 11 населени места. Опонентите им, които са втори, от местна коалиция "Плевен може - Плевен побеждава", са получили 9700 гласа, а БСП са трети с 5000 гласа. Митев заяви, че въпреки компроматната война, която е водена срещу ГЕРБ-Плевен, избирателите са им отредили 10 места в местния парламент, който има общо 41 места.

"С разлика от 1100 гласа отиваме на балотаж за кмет на община Плевен с нашия кандидат - досегашния кмет проф. Димитър Стойков, отбеляза лидерът на местната партийна организация на ГЕРБ. "В неделя на плевенчани им предстои нелек избор - да изберат пътя, по който ще върви града и общината през следващите четири години", добави Митев. Според него сценариите са два - да спечели кандидатът на ГЕРБ и Плевен да продължи да се развива ускорено, както през последните четири години. Той подчерта, че са подготвени 54 проекта за европейско финансиране, а когато местната и централна власт "теглят" в една посока - нещата се случват.

Вторият сценарий според Митев е да спечели опонентът Георг Спартански и по този начин да се върнат "мракобесните времена на модела Зеленогорски". "Знаете, тогава 12 години нищо не се случваше, младите гора избягаха от Плевен, и всичко беше само гръмки приказки и обещания".

Стана ясно още, че за да подкрепят проф. Стойков за балотажа в Плевен през следващите дни ще дойдат кметовете на ГЕРБ от големи областни градове, които са спечелили на първи тур - София, Бургас, Велико Търново, Габрово, Русе.

Митев предупреди, че се очаква нова вълна черен пиар срещу ГЕРБ в следващите дни, а с цел да се избегнат спекулации по време на вота идната неделя, партията ще работи със Социологическа агенция Екзакта.